Cotidianul, 7 septembrie 2005
"...Radu Anton Roman este semnul farmecului cavaleresc pe care orice femeie il asteapta citeodata si o viata, este poetul captiv in „desertul plin de apa“, este patimasul aparator al naturii excedate de civilizatia „necivilizata“, este finul observator al istoriei Bucurestilor, este un spirit al culturii romanesti, care ar fi nedrept sa ramina cunoscut doar prin opera sa culinara. In urma cu doua saptamini, cumparam „Suflet candriu de papugiu“, o noua reverenta a sa in fata Bucurestilor interbelici. ... " (Dana Deac)
"...Radu Anton Roman este semnul farmecului cavaleresc pe care orice femeie il asteapta citeodata si o viata, este poetul captiv in „desertul plin de apa“, este patimasul aparator al naturii excedate de civilizatia „necivilizata“, este finul observator al istoriei Bucurestilor, este un spirit al culturii romanesti, care ar fi nedrept sa ramina cunoscut doar prin opera sa culinara. In urma cu doua saptamini, cumparam „Suflet candriu de papugiu“, o noua reverenta a sa in fata Bucurestilor interbelici. ... " (Dana Deac)
Ziarul de Duminica, 2 septembrie 2005
Cronica: Bucurestii lui Radu, de Dan C. Mihailescu
“Radu Anton Roman, amantul absolut al papilelor gustative, atletul epicureismului nostru, omul care, de la PRO TV, ne seduce saptaminal bucatariile cu hipnotismul sau de gastro-capcaun fermecator, este nu doar un savant pescar al Deltei, ale carui carti de bucate (traduse si-n Franta) sint lansate la Muzeul Taranului Roman de insusi Andrei Plesu, ci si un fin connaisseur de Bucuresti vechi..."
< Prev | Next > |
---|