NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)

Rostopasca... pre limba ei


Rostopasca nu e vie, dar revine!
Marţi, 25 octombrie, la ora 18.00, la Sala Dalles, are loc lansarea volumului Rostopasca... pre limba ei, publicat de Editura Noi Media Print.
Conceput şi coordonat de către Erwin Kessler, albumul este realizat în colaborare cu un grup de studenţi de la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (CESI, Universitatea Bucureşti). Este un volum hibrid: monografie, autoficţiune, interviu, (foto)roman, eseu critic, hagiografie, album, antologie, carte de artist. Rostopasca... pre limba ei inaugurează un nou tip de discurs critic, în care arta este nu redată, ci dată publicului din gura artiştilor, dar cu efectul hermeneuticii. Volumul este un fapt vizual, nu doar o carte.

El are chipul şi firea Rostopasca: este dezaxat, provocator, ludic, colorat, dar şi coroziv, decapant, iar textul are pe alocuri nuanţe dramatice. Volumul ţinteşte către un portret al acelor timpuri, sfârşitul anilor ΄90 şi începutul anilor 2000, trecerea de la eroismul idealist al anilor de după Revoluţie către pragmatismul consumist al anilor noştri. Rostopasca a făcut echilibristică pe acest prag, mizând pe tapaj şi exhibiţionism, pe productivitate exacerbată, pe publicitate şi autopromovare în exces, pe strategii de marketing care abia atunci pătrundeau în piaţa de artă. Rostopasca a fost un simptom şi un vehicul al ieşirii artei din turnul de fildeş către piaţa de bunuri.

La lansare participă: Ruxandra Demetrescu, rector, Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti; Sorin Alexandrescu, director de studii, CESI, Universitatea Bucureşti, Erwin Kessler, coordonatorul lucrării; ex-membrii grupului Rostopasca.

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro