NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)

Marele Ecran in Epoca de Aur. Afise de film romanesc 1965 – 1989


NOI Media Print are placerea de a anunta lansarea volumului "Marele Ecran in Epoca de Aur", care ilustreaza istoria cinematografiei romanesti prin afisele sale de film. Lansarea va avea loc vineri seara, 10 decembrie, la ora 19.00, la Sala Dalles, iar intrarea este libera.
Sute de imagini cu variante de afise din intreaga lume alcatuiesc un tablou captivant si diversificat al culturii cinematografice romanesti, din 1965 pana in 1989: asa-zisa Epoca de Aur a comunismului. Eseuri ale celor mai marcanti regizori ai erei completeaza fascinanta privire in interiorul lumii productiei de film sub regimul opresiv al lui Nicolae Ceausescu.
Urmariti drumul filmului romanesc de la inceputurile unui studio national aflat sub control sovietic pana la renasterea exploziva a independentului Nou Val in prim-planul cinematografiei mondiale a secolului XXI."Marele Ecran in Epoca de Aur" este o sarbatorire a celor mai bune filme romanesti.
Afisele de film prezinta un interes deosebit. Datorita nenumaratelor carti si websiteuri dedicate afisului de film - specializate pe toate categoriile, de la Bollywood si Spaghetti Western pana la cinematograful mut rusesc si Noul Val francez - si actualei reveniri a popularitatii cinematografiei romanesti, interesul fata de filmul romanesc si afisul de film romanesc este mai mare ca oricand. "Marele Ecran in Epoca de Aur" este un album de arta de calitate, reunind imagini din intreaga lume cu afise de filme romanesti.
Deseori umbrit de stilurile grafice vecine ale Poloniei si Cehiei, afisul de film romanesc nu a fost mai putin creativ sau demn de merit artistic. Pe langa afisele create autohton, albumul include si imginile unor postere pentru filme romanesti realizate in Europa de Est si de Vest, America de Nord si America Latina, Asia si Orientul Mijlociu. Afisele sunt organizate dupa tipul de film, fiecare sectiune avand o introducere facuta de un regizor important al genului respectiv. Albumul ofera totodata o privire asupra comercializarii filmului strain prezentat in Romania in respectiva perioada, dar si o examinare a afiselor de film romanesc contemporan.
Albumul imbraca in coperta cartonata 208 pagini cu aproape 300 de imagini ale afiselor de film romanesc din 1965 pana in 1989, iar textul este redactat atat in romana cat si in engleza. Formatul marit de 24 x 34 cm va ilustra cel mai bine imaginile la rezolutie mare, multe dintre ele revazute pentru prima data de la prezentarea originala a filmelor. Majoritatea afiselor fac parte din colectia privata a autorului si au fost obtinute de la arhive si comercianti din intreaga lume.
Produs cu sponsorizarea partiala a Ministerului Roman de Cultura si a Administratiei Fondului Cultural National, "Marele Ecran in Epoca de Aur" este mai mult decat un album ilustrat. Volumul include si articole care trateaza productia de film si cenzura in perioada comunismului, promovarea si distribuirea filmelor romanesti in jurul lumii si o serie de portrete ale artistilor realizatori de afise din acea perioada.

Capitole

• Introduction
• Forward: Despre afise si politica de Irina-Margareta Nistor
• Epicul, de Sergiu Nicolaescu
• Compararea afiselor: Mihai Viteazul
• Comedia, de Geo Saizescu
• Profil artist: Ion Stendl
• Filmul de actiune, de Dan Pita
• Compararea afiselor: Explozia
• Filmul cu haiduci, de Dinu Cocea
• Filmul pentru copii, de Elisabeta Bostan
• Profil artist: Klara Támás
• Drama, de Stere Gulea
• Compararea afiselor: Brigada Diverse
• Filmul strain in Romania
• Profil artist: Pompiliu Dumitrescu
• Noul Val, de Corneliu Porumboiu
• Incheiere de Tudor Giurgiu
• Index, Bibliography, References and Resources on Collecting Film Posters

Autorul volumului "Marele Ecran in Epoca de Aur" este Christopher Landry, un producator de origine americana si regizor secund pentru aproape 100 de filme. Landry cerceteaza activ si scrie despre istoria filmului, a produs numeroase albume de coloane sonore de film si restaurari de muzica originala de film. Christopher aduce productii de lung metraj si reclame in Romania inca din 1995. Originar din Springfield, Massachusetts (SUA), in prezent el si familia sa locuiesc in Bucuresti.

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro