NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)

Miscarea artistica oficiala in Romania secolului al XIX-lea


Ziarul Financiar. 19 februarie 2009 
"Noua carte a criticului de arta Adrian Silvan Ionescu, Miscarea artistica oficiala in România secolului al XIX-lea, aparuta la sfarsitul anului 2008, se constituie intr-un reper de excelenta in peisajul cultural al societatii romanesti a inceputului de secol XXI, aflata in cautarea pierdutei cadente a evenimentelor editoriale de exceptie. Autorul, fin cunoscator al artelor si istoriei secolului al XIX-lea, a realizat o lucrare inedita despre dezvoltarea artelor plastice românesti in epoca implinirii marilor deziderate nationale, a emanciparii si europenizarii societatii din Principate.
Ilustratia volumului, opulenta si excelent aleasa, se imbina in mod fericit cu textul cursiv, savuros prin citarea unor surse literare ale epocii, bogat in informatii, viu si indemnând la meditatie conform dictonului latin: "Deschide cartea si citeste ce au gândit altii, inchide cartea si gândeste tu insuti!". [...] Umpland un gol de cunoastere despre inceputurile miscarii artistice organizate si a comertului cu arta din Romania, cartea se adreseaza, deopotriva, specialistilor, studentilor, colectionarilor, sau simplilor cititori, amatori de o lectura savuroasa si de o incursiune documentata, plina de farmec, in istoria artelor plastice si a societatii din perioada formarii Romaniei moderne." (Raluca Bratu)

Observatorul Cultural nr. 461, februarie 2009
"Cunoscutul cercetator al secolului al XIX-lea Adrian-Silvan Ionescu, poate singurul bucurestean de azi cu joben, favoriti si pince-nez, a dat de curand la lumina tiparului o noua carte despre veacul prodigiozitatii creatoare: Miscarea artistica oficiala in Romania secolului al XIX-lea. Volumul este bogat ilustrat si documentat. Autorul ne initiaza intr-o lume prea putin cunoscuta, dar pe care el o retraieste cu interes si ne-o face palpabila. Ca si cand ar fi contemporanul lui Aman si Mirea, al lui Szathmari, Storck si Valbudea, Silvan ne reveleaza inceputul miscarii artistice intr-o tara aflata in plin proces de organizare si modernizare. [...]" (Aurelia Mocanu)

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Ultimele adaugari

49.00 LEI

89.00 LEI

45.00 LEI

visamastercard

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro