NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)

Marele Ecran în Epoca de Aur. Afişe de filme româneşti 1965-1989


Historia, februarie 2011
Apariţia lucrării "Marele Ecran în Epoca de Aur. Afişe de filme româneşti 1965-1989" (The Silver Screen in the Golden Age. Romanian Film Posters 1965-1989), a cineastului american Christopher Landry, constituie un prim pas în acest domeniu foarte puţin explorat în România. " Marele Ecran în Epoca de Aur. Afişe de filme româneşti 1965-1989". Autor: Christopher Landry. Editura NOI Media Print.
"Da, există elemente de cenzură în afişele de film, însă cartea-catalog a lui Christopher Landry nu are în centrul ei această idee. Ci chestiunea pe care Tudor Giurgiu o remarca în cuvântul de încheiere a albumului: lipsa unei şcoli de film veridice, cum a fost în Polonia sau în Cehoslovacia, a dus şi la slaba preocupare în privinţa graficii afişului, ca artă vizuală. [...] Una peste alta, cartea lui Cristopher Landry, tipărită în condiţii grafice excepţionale şi perfect normale pentru ceea ce autorul a dorit să ne arate, este un mare câştig pentru istoria culturii româneşti. E însă un demers care trebuie continuat." (Ciprian Plaiasu)

provideo.ro, 11 ianuarie 2011

'Am pus mana pe cartea rosie si grea si am inceput sa o rasfoiesc cu mare sete. Fiecare pagina lucioasa, intens colorata, desprindea bucatele colorate din cultura cinematografica romaneasca, unele franturi pe care le retraiam vazandu-le si altele pe care le zaream pentru prima data… Cartea Marele ecran in Epoca de Aur: afise de filme romanesti a regizorului si producatorului american Christopher Landry poate fi foarte usor privita in acelasi timp ca un album artistic si ca un atlas de film care ilustreaza istoria infiintarii si evolutiei cinematografiei romanesti. [...] Cartea Marele ecran in Epoca de Aur: afise de filme romanesti reprezinta o incursiune spectaculoasa in lumea ilustrata a filmului romanesc post-belic si ante-revolutionar, pe care niciun cinefil adevarat nu trebuie sa o rateze." (Madi)


Revista Luceafarul
La capitolul carte de film mai este de semnalat apariţia în excelente condiţii grafice a albumului dedicat afişului de cinema, album realizat de regizorul american Christopher Landry, Marele ecran în Epoca de aur.

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Ultimele adaugari

49.00 LEI

89.00 LEI

45.00 LEI

visamastercard

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro