NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)

Fratii Manakia si imaginea Balcanilor


Adevarul literar si artistic, 12 ianuarie 2010

"...Din producţia cinematografică a fraţilor Manakia s-au păstrat 40 de filme, reprezentând peste 2.500 de metri de peliculă. Marian Ţuţui, redactor-şef la Arhiva Naţională de Filme, a publicat recent cartea „Fraţii Manakia şi imaginea Balcanilor", un studiu cu privire la cariera cinematografică a celor doi cineaşti, în care afirmă: „Avem probabil de-a face cu unele dintre primele filme etnografice din lume!"..." (Eliza Zdru)

Ziarul Financiar, 16 februarie 2010
"Sala Union, fosta cinematecă pentru cine işi mai aduce aminte, dădea senzaţia unei mici reuniuni de cunoscuţi, prieteni chiar, care se salutau bucuroşi să se vadă, să mai schimbe cărţi de vizită ori doar să işi reconfirme datele de contact. Frigul iernii se oprise in hol, la propriu şi la figurat.
Nostalgia - erau evocate momente de glorie a cinematecii, de filme de aur văzute aici - şi căldura emanată din sentimentul de solidaritate erau dominantele micului conclav, alcătuit in general din profesori universitari - Manuela Cernat, Adrian-Silvan Ionescu, Antoaneta Tănăsescu, Marian Petcu, artişti - Irina Petrescu, critici de film - Călin Stănculescu, cercetători pe la diverse institute şi câţiva, rarefiaţi, jurnalişti. M-a surprins… surprinderea plăcută a Manuelei Cernat vizavi de numărul mare de participanţi la un asemenea eveniment. Mie mi se păruseră puţini, dar repliindu-mi gândurile mi-am dat seama că distinsa profesoara avea dreptate...Am făcut această digresiune spre a ajunge la eveniment: lansarea unui volum admirabil al unui tânăr cercetător (iată ca mai există şi tineri studioşi, pasionaţi de ceea ce a fost, nu numai de ceea ce este) despre inceputurile cinematografiei in Balcani (şi la noi!). "Fraţii Manakia şi imaginea Balcanilor" de Marian Ţuţui nu este o carte de povestit. Nici măcar de rezumat. Este o carte pe care trebuie să o ai in casă, să o citeşti şi să o consulţi de multe ori când vine vorba de istoria cinematografiei..." (Constantin Stan)

Cinemagia, 31 decembrie 2009
"O nouă carte de cinema în peisajul autohton relativ sărac (ca număr de apariţii) este Fraţii Manakia şi imaginea Balcanilor, scrisă de Marian Ţuţui, doctor în comunicare audiovizuală la UNATC, membru al UCIN şi FIPRESCI. Cartea, dedicată integral Fraţilor Manakia - primii adevăraţi cineaşti din Balcani - se va lansa în librării în luna ianuarie..."

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Ultimele adaugari

49.00 LEI

89.00 LEI

45.00 LEI

visamastercard

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro