NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)

Cimitire evreiesti din Bucovina


Cotidianul, 21 iunie 2009
"Un elveţian descoperă cimitirele evreieşti din Bucovina. Pentru că ar putea - aşa cum se întâmplă cu Cimitirul Vesel de la Săpânţa - să atragă turiştii, a publicat un ghid turistic despre ele. Subiectul este total neinteresant pentru autorităţile române.
Simon Geissbühler, istoric şi consilier la Ambasada Elveţiei din Bucureşti, a fost în Bucovina, nu într-o misiune diplomatică, ci în concediu. În oraşele Rădăuţi şi Siret a descoperit, din întâmplare, în urmă cu un an, sinagogi şi cimitire evreieşti despre care ghidul său de călătorie nu pomenea deloc. În oraşele Rădăuţi şi Siret a descoperit, din întâmplare, în urmă cu un an, sinagogi şi cimitire evreieşti despre care ghidul său de călătorie nu pomenea deloc. Uimitor pentru eleveţian, pentru că în fond, în Bucovina, la începutul secolului XX, o şesime din populaţia regiunii era compusă din evrei. Geissbühler a transformat uimirea pe care i-a provocat-o ghidul său de călătorie cu informaţii lipsă într-o idee care s-a concretizat într-un album cu fotografii de o sută de pagini (publicat la Editura Noi Media Print) care poartă titlul “Cimitirele evreieşti din Bucovina”, album ce poate fi folosit şi ca ghid turistic..." (Annett Muller)

Ziarul Financiar, 30 iulie 2009
"...O astfel de Bucovină de demult a descoperit tânărul elveţian Simon Geissbuhler. Rodul descoperirii lui este un splendid album intitulat "Cimitire evreieşti din Bucovina". Cum nu sunt expert in domeniu, am să citez. Mai intâi din autorul frumosului, tulburătorului album: "In toamna anului 2008 – când am intreprins prima călătorie in Bucovina –, am rămas uluit la vederea minunatei sinagogi din Rădăuţi şi a cimitirului din Siret – subliniez că le-am descoperit pe amândouă absolut din intâmplare..." (Constantin Stan)

Monitorul de Suceava, 30 iunie 2009
Un ghid turistic mai puţin obişnuit, cu cimitirele evreieşti din Bucovina, a fost realizat de un diplomat elveţian, Simon Geissbühler, consilier al Ambasadei Elveţiei la Bucureşti. Ghidul cuprinde imagini şi o scurtă descriere a cimitirelor evreieşti din Câmpulung Moldovenesc, Vama, Gura Humorului, Solca, Arbore, Moldoviţa, Rădăuţi, Siret, Mihăileni – din România şi Storojineţ, Vijniţa, Banilov, Văşcăuţi, Novoselitsa şi Herţa, din Ucraina, şi este disponibilă în limbile română, germană, engleză, franceză şi ucraineană. 
Lansarea cărţii a avut loc săptămâna trecută, la Bucureşti. Printre cei care au apreciat valoarea volumului se numără Ruth Ellen Gruber, scriitoare, fotoreporter şi jurnalist american, deţinătoare a două premii Simon Rockover pentru jurnalism iudaic, o autoritate în domeniul chestiunii evreieşti din Europa, care a apreciat că, “prin publicarea acestui ghid turistic, Simon Geissbühler face un pas important, prezentând publicului larg o serie de localităţi minunate”...
Într-o prezentare grafică deosebită, cu fotografii ale monumentelor funerare din cele 15 cimitire din Bucovina, cu omiterea voită a cimitirelor din Suceava şi Cernăuţi, ghidul a fost realizat astfel, spune autorul, cu scopul „să stimuleze cititorii şi turiştii spre întreprinderea călătoriilor în această regiune fantastică din punct de vedere peisagistic şi cultural, dar din păcate atât de puţin cunoscută, explorând astfel, prin contact direct, trecutul iudaic al Bucovinei”. (Dana Humoreanu)

ISRO-PRESS, Wordpress
"Ne-a sosit din Bucuresti un superb album cu fotografii “Cimitirele evreiesti din Romania” publicat de Dr. Simon Geissbuhler...In notele insotitoare ale fotografiilor din carte, autorul se refera – uneori critic - si la modul in care aceste cimitire sunt intretinute..."

Romaniapress
Bucharest, June 26 /Agerpres/ - Swiss diplomat Simon Geissbuhler, a counsellor at Switzerland's embassy in Bucharest, launched on Thursday his volume entitled 'Jewish Cemeteries in Bucovina'.
"...President of the Jewish Communities Federation of Romania Aurel Vainer said the volume is 'a book of history full of images', which shows 'much art and an economic status of the Jews who lived in Bucovina at that time'...'This work is a combination of a tourist guide and an art album and I'm speaking of the fact that the text written by Simon Geissbuhler is in the form of a traveller's journal, but the images in the album make one think the work is an art album', said Adrian Manafu, the editor of Noi Media Print publishing house that published the volume..."

Boris-mehr.blogspot.com
"Un dar preţios, o realizare artistică remarcabilă.
Grupul editorial „NOI – Media Print” (NMP) ne dăruieşte prin autorul însuşi, Simon Geissbuehler, actualmente cetăţean elveţian, un album de o rară frumuseţe, excelent, sub aspect documentar, „Cimitire evreieşti din Bucovina”..." (Boris Marian)


 

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Ultimele adaugari

49.00 LEI

89.00 LEI

45.00 LEI

visamastercard

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro