NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)
14 Feb 2007

Dincolo: Acasa (Colectia Prispa - Arhitectura)


Adevarul Literar si Artistic, 14 februarie 2007
Arhitectura ortodoxa trebuie sa se afle intr-o relatie permanenta de experiment in orizontul traditiei
"Augustin Ioan...coordonatorul colectiei Prispa/Arhitectura din Romania, a Editurii noi Media Print, Membru fondator al Fundatiei Habitat si Arta in Romania (...) Catedrala Patriarhala Bucuresti, proiectata de Augustin Ioan impreuna cu un colectiv de arhitecti si studenti de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti, 2002"

4SPACE, 5 ianuarie 2007
"...Bisericile fortificate din Transilvania sunt un excelent studiu de caz pentru toate principiile bunei arhitecturi din totdeauna pe care le-am enumerat mai sus, dar si a multor altora. ...Ceea ce pare sa lipseasca - iar acest volum al Editurii Noi Media Print va suplini in parte - este existenta unei literaturi care sa inventeze, sa educe si sa ilustreze - profesional, dar in acelasi timp cu savoare - interesul mai amplu (si mai eficace, poate) asupra comorilor de patrimoniu pe care le reprezinta bisericile fortificate sasesti..." (Augustin Ioan)02 Oct 2006

Bucuresti - Metropola Europeana


Casa si gradina, octombrie 2006
"Este Bucurestiul o metropola Europeana? Cu siguranta raspunsul este afirmativ, iar albumul Bucuresti - Metropola Europeana demonstreaza acest lucru..."

Casa si gradina, octombrie 2006
"Odata ajuns in Bucuresti, nu poti sa nu faci cativa pasi pe Calea Victoriei (...) Calea Victoriei este un simbol al Bucurestiului, ea va aduce mereu un aer cosmopolit capitalei ..."

PRO-TV - Emisiunea: Omul care aduce cartea, Saptamana 5 - 9 decembrie 2005
Bucuresti, metropola europeana, Ed. NOI Media Print14 Sep 2006

Biserici Fortificate ale Sasilor din Transilvania


Ziua, 14 septembrie 2006
"Dr.Ioan Marian Tiplic este autorul unei serioase si documentate lucrari de istorie a civilizatiei sasilor transilvaneni, aparuta in conditii grafice deosebite, impreuna cu o ampla selectie de imagini, la Editura Noi Media Print. Lansarea volumului "Biserici fortificate ale sasilor din Transilvania" este programata la orele 17.00, in aceasta dupa-amiaza (14 septembrie), la NOI Art Cafe din Bucuresti. Si-au anuntat prezenta alaturi de autor, ministrul Culturii, secretarul de stat din cadrul aceleiasi institutii si alte personalitati culturale si politice." (L.I.)

Domus - nr.4, 4 aprilie 2004
“Fidela programului sau de a reintroduce in circuitul cultural valori ale epocilor trecute, editura NOI Media Print propune prin noua sa aparitie o incursiune fascinanta si captivanta in universul culturii si civilizatiei de sorginte germanica din spatiul romanesc...”

Ziarul de Duminica, 26 martie 2004
“…un admirabil album publicat de editura NOI Media Print, cu texte de punere in tema semnate de doi remarcabili arhitecti: Augustin Ioan si Hanna Derer.” (Stelian Turlea)

PRO TV Magazin, 27 februarie 2004
" Sasii din Transilvania au lasat in urma lor o sumedenie de bijuterii arhitecturale, situri fortificate, iar aceasta mostenire istorica face regiunea unica in spatiul sud-est european. (...) Textele introductive ale superbei editii (Ed. NOI Media Print) sunt semnate de Augustin Ioan si Hanna Derer, iar explicatiile fotografiilor de Mihaela Dimbean si Dana Voiculescu."

Ziua, 20 februarie 2004
„Cea mai recenta publicatie a Editurii NOI Media Print este un elegant si bine documentat album cu si despre bisericile fortificate ale sasilor din Ardeal.(...) Lucrarea arhitectilor Hanna Derer si Augustin Ioan puncteaza toate aspectele legate de traiul si obiceiurile sasilor din Ardeal, cu legendele si binefacerile lor, particularitatile arhtecturale si strategiile de care tineau seama. Celor care nu au ajuns sa strabata cu proprii pasi aceste meleaguri incarcate de istorie, le sugeram sa rasfoiasca acest album si, mai mult ca sigur, vor dori sa le vada in realitate.” (Luana Duschka)07 Sep 2006

DVD Stavropoleos


Adevarul, 6 septembrie 2006
Un film documentar despre Biserica Stavropoleos se va lansa in aceasta seara, in Capitala, la 18,30, in incinta NOI Art Cafe (piata Alba Iulia, nr.7). Vor participa preotul Iustin Marchis, consilierul de stat Bogdan Tataru-Cazaban si Ella Dimbean, producator. Filmul este realizat de o echipa de profesionisti ai NOI Media Film si se va gasi pe DVD. (M.V.)10 Iul 2006

Arta si Nebunie


Ziarul Financiar, 7 iulie 2006
"Dincolo de dimensiunea pur clinico-psihiatrica, arta psihopatologica ne reveleaza cealalta 'latura a umanului': nebunia, ca traire, sensibilitate, imaginar, framantare, expansiune sau prabusire, refugiu sau compensare, implinire sau esec. Formele plastice, cromatica, tratarea compozitionala, limbajul simbolic sunt numai cateva dintre aspectele care 'transfera' obiectul cercetarii din sfera Psihiatriei in cea a Esteticii". Aceste idei sunt punctul de plecare al unei lucrari a profesorului Constantin Enachescu, sinteza a unei activitati de cercetare inceputa in 1961 si continuata pana astazi (Constantin Enachescu, Arta si nebunie. Universul plastic al irationalului. Editura NOI Media Print)..." (Stelian Turlea)

B24FUN
"...O impresionanta lucrare semnata de prof. univ.dr. Constantin Enachescu, inceputa in anul 1961 cu scopul declarat de a patrunde in universul sufletului bolnavilor mintali prin intermediul creatiilor plastice ale acestora. Dar, dincolo de dimensiunea pur clinico-psihiatrica, arta psihopatologica ne releveaza cealalta latura a umanului: nebunia ca traire, sensibilitate, imaginar, framantare, expansiune sau prabusire, refugiu sau compensare, implinire sau esec. O lume pe care, daca incercam sa o intelegem, ne putem apropia mai mult de operele marilor artisti plastici ai Lumii. Cartea este editata la NOI Media Print"

PRO-TV - Emisiunea: Omul care aduce cartea, Saptamana 24 - 28 aprilie 2006
Constantin Enachescu, Arta si nebunie. Universul plastic al irationalului, NOI Media Print, (Joi 27 aprilie) - Cartea sãptãminii (Duminicã, 30 aprilie 2006)07 Sep 2005

Suflet Candriu de Papugiu


Cotidianul, 7 septembrie 2005
"...Radu Anton Roman este semnul farmecului cavaleresc pe care orice femeie il asteapta citeodata si o viata, este poetul captiv in „desertul plin de apa“, este patimasul aparator al naturii excedate de civilizatia „necivilizata“, este finul observator al istoriei Bucurestilor, este un spirit al culturii romanesti, care ar fi nedrept sa ramina cunoscut doar prin opera sa culinara. In urma cu doua saptamini, cumparam „Suflet candriu de papugiu“, o noua reverenta a sa in fata Bucurestilor interbelici. ... " (Dana Deac)

Ziarul de Duminica, 2 septembrie 2005
Cronica: Bucurestii lui Radu, de Dan C. Mihailescu
“Radu Anton Roman, amantul absolut al papilelor gustative, atletul epicureismului nostru, omul care, de la PRO TV, ne seduce saptaminal bucatariile cu hipnotismul sau de gastro-capcaun fermecator, este nu doar un savant pescar al Deltei, ale carui carti de bucate (traduse si-n Franta) sint lansate la Muzeul Taranului Roman de insusi Andrei Plesu, ci si un fin connaisseur de Bucuresti vechi..."10 Mar 2005

Pictori Romani Uitati


Liternet
"...Tudor Octavian a debutat in 1968 cu un volum de Povestiri diferite prezentat de Adrian Marino, apoi a publicat nu mai putin de opt romane (de recomandat Noiembrie viteza, 1975), sase volume de povestiri (Istoria unui obiect perfect aparut in 1981 este tot ce-a scris mai bun) si patru monografii si volume de arta, printre care cel putin Pictori romani uitati (2004) este o contributie fundamentala. Antologia Prosti, dar multi (Curtea Veche, 2003) da, de altfel, masura talentului lui Tudor Octavian pe care doar prejudecatile criticii l-au tinut departe de luminile primei scene literare..." (Marius Chivu)Pagina 3 din 5

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Ultimele adaugari

49.00 LEI

89.00 LEI

45.00 LEI

visamastercard

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro