NOI Media Print - Albume de arta si arhitectura, albume despre Romania

English (United Kingdom)
12 Ian 2010

Fratii Manakia si imaginea Balcanilor


Adevarul literar si artistic, 12 ianuarie 2010

"...Din producţia cinematografică a fraţilor Manakia s-au păstrat 40 de filme, reprezentând peste 2.500 de metri de peliculă. Marian Ţuţui, redactor-şef la Arhiva Naţională de Filme, a publicat recent cartea „Fraţii Manakia şi imaginea Balcanilor", un studiu cu privire la cariera cinematografică a celor doi cineaşti, în care afirmă: „Avem probabil de-a face cu unele dintre primele filme etnografice din lume!"..." (Eliza Zdru)

Ziarul Financiar, 16 februarie 2010
"Sala Union, fosta cinematecă pentru cine işi mai aduce aminte, dădea senzaţia unei mici reuniuni de cunoscuţi, prieteni chiar, care se salutau bucuroşi să se vadă, să mai schimbe cărţi de vizită ori doar să işi reconfirme datele de contact. Frigul iernii se oprise in hol, la propriu şi la figurat.
Nostalgia - erau evocate momente de glorie a cinematecii, de filme de aur văzute aici - şi căldura emanată din sentimentul de solidaritate erau dominantele micului conclav, alcătuit in general din profesori universitari - Manuela Cernat, Adrian-Silvan Ionescu, Antoaneta Tănăsescu, Marian Petcu, artişti - Irina Petrescu, critici de film - Călin Stănculescu, cercetători pe la diverse institute şi câţiva, rarefiaţi, jurnalişti. M-a surprins… surprinderea plăcută a Manuelei Cernat vizavi de numărul mare de participanţi la un asemenea eveniment. Mie mi se păruseră puţini, dar repliindu-mi gândurile mi-am dat seama că distinsa profesoara avea dreptate...Am făcut această digresiune spre a ajunge la eveniment: lansarea unui volum admirabil al unui tânăr cercetător (iată ca mai există şi tineri studioşi, pasionaţi de ceea ce a fost, nu numai de ceea ce este) despre inceputurile cinematografiei in Balcani (şi la noi!). "Fraţii Manakia şi imaginea Balcanilor" de Marian Ţuţui nu este o carte de povestit. Nici măcar de rezumat. Este o carte pe care trebuie să o ai in casă, să o citeşti şi să o consulţi de multe ori când vine vorba de istoria cinematografiei..." (Constantin Stan)

Cinemagia, 31 decembrie 2009
"O nouă carte de cinema în peisajul autohton relativ sărac (ca număr de apariţii) este Fraţii Manakia şi imaginea Balcanilor, scrisă de Marian Ţuţui, doctor în comunicare audiovizuală la UNATC, membru al UCIN şi FIPRESCI. Cartea, dedicată integral Fraţilor Manakia - primii adevăraţi cineaşti din Balcani - se va lansa în librării în luna ianuarie..."
30 Iul 2009

Cimitire evreiesti din Bucovina


Cotidianul, 21 iunie 2009
"Un elveţian descoperă cimitirele evreieşti din Bucovina. Pentru că ar putea - aşa cum se întâmplă cu Cimitirul Vesel de la Săpânţa - să atragă turiştii, a publicat un ghid turistic despre ele. Subiectul este total neinteresant pentru autorităţile române.
Simon Geissbühler, istoric şi consilier la Ambasada Elveţiei din Bucureşti, a fost în Bucovina, nu într-o misiune diplomatică, ci în concediu. În oraşele Rădăuţi şi Siret a descoperit, din întâmplare, în urmă cu un an, sinagogi şi cimitire evreieşti despre care ghidul său de călătorie nu pomenea deloc. În oraşele Rădăuţi şi Siret a descoperit, din întâmplare, în urmă cu un an, sinagogi şi cimitire evreieşti despre care ghidul său de călătorie nu pomenea deloc. Uimitor pentru eleveţian, pentru că în fond, în Bucovina, la începutul secolului XX, o şesime din populaţia regiunii era compusă din evrei. Geissbühler a transformat uimirea pe care i-a provocat-o ghidul său de călătorie cu informaţii lipsă într-o idee care s-a concretizat într-un album cu fotografii de o sută de pagini (publicat la Editura Noi Media Print) care poartă titlul “Cimitirele evreieşti din Bucovina”, album ce poate fi folosit şi ca ghid turistic..." (Annett Muller)

Ziarul Financiar, 30 iulie 2009
"...O astfel de Bucovină de demult a descoperit tânărul elveţian Simon Geissbuhler. Rodul descoperirii lui este un splendid album intitulat "Cimitire evreieşti din Bucovina". Cum nu sunt expert in domeniu, am să citez. Mai intâi din autorul frumosului, tulburătorului album: "In toamna anului 2008 – când am intreprins prima călătorie in Bucovina –, am rămas uluit la vederea minunatei sinagogi din Rădăuţi şi a cimitirului din Siret – subliniez că le-am descoperit pe amândouă absolut din intâmplare..." (Constantin Stan)

Monitorul de Suceava, 30 iunie 2009
Un ghid turistic mai puţin obişnuit, cu cimitirele evreieşti din Bucovina, a fost realizat de un diplomat elveţian, Simon Geissbühler, consilier al Ambasadei Elveţiei la Bucureşti. Ghidul cuprinde imagini şi o scurtă descriere a cimitirelor evreieşti din Câmpulung Moldovenesc, Vama, Gura Humorului, Solca, Arbore, Moldoviţa, Rădăuţi, Siret, Mihăileni – din România şi Storojineţ, Vijniţa, Banilov, Văşcăuţi, Novoselitsa şi Herţa, din Ucraina, şi este disponibilă în limbile română, germană, engleză, franceză şi ucraineană. 
Lansarea cărţii a avut loc săptămâna trecută, la Bucureşti. Printre cei care au apreciat valoarea volumului se numără Ruth Ellen Gruber, scriitoare, fotoreporter şi jurnalist american, deţinătoare a două premii Simon Rockover pentru jurnalism iudaic, o autoritate în domeniul chestiunii evreieşti din Europa, care a apreciat că, “prin publicarea acestui ghid turistic, Simon Geissbühler face un pas important, prezentând publicului larg o serie de localităţi minunate”...
Într-o prezentare grafică deosebită, cu fotografii ale monumentelor funerare din cele 15 cimitire din Bucovina, cu omiterea voită a cimitirelor din Suceava şi Cernăuţi, ghidul a fost realizat astfel, spune autorul, cu scopul „să stimuleze cititorii şi turiştii spre întreprinderea călătoriilor în această regiune fantastică din punct de vedere peisagistic şi cultural, dar din păcate atât de puţin cunoscută, explorând astfel, prin contact direct, trecutul iudaic al Bucovinei”. (Dana Humoreanu)

ISRO-PRESS, Wordpress
"Ne-a sosit din Bucuresti un superb album cu fotografii “Cimitirele evreiesti din Romania” publicat de Dr. Simon Geissbuhler...In notele insotitoare ale fotografiilor din carte, autorul se refera – uneori critic - si la modul in care aceste cimitire sunt intretinute..."

Romaniapress
Bucharest, June 26 /Agerpres/ - Swiss diplomat Simon Geissbuhler, a counsellor at Switzerland's embassy in Bucharest, launched on Thursday his volume entitled 'Jewish Cemeteries in Bucovina'.
"...President of the Jewish Communities Federation of Romania Aurel Vainer said the volume is 'a book of history full of images', which shows 'much art and an economic status of the Jews who lived in Bucovina at that time'...'This work is a combination of a tourist guide and an art album and I'm speaking of the fact that the text written by Simon Geissbuhler is in the form of a traveller's journal, but the images in the album make one think the work is an art album', said Adrian Manafu, the editor of Noi Media Print publishing house that published the volume..."

Boris-mehr.blogspot.com
"Un dar preţios, o realizare artistică remarcabilă.
Grupul editorial „NOI – Media Print” (NMP) ne dăruieşte prin autorul însuşi, Simon Geissbuehler, actualmente cetăţean elveţian, un album de o rară frumuseţe, excelent, sub aspect documentar, „Cimitire evreieşti din Bucovina”..." (Boris Marian)


 19 Feb 2009

Miscarea artistica oficiala in Romania secolului al XIX-lea


Ziarul Financiar. 19 februarie 2009 
"Noua carte a criticului de arta Adrian Silvan Ionescu, Miscarea artistica oficiala in România secolului al XIX-lea, aparuta la sfarsitul anului 2008, se constituie intr-un reper de excelenta in peisajul cultural al societatii romanesti a inceputului de secol XXI, aflata in cautarea pierdutei cadente a evenimentelor editoriale de exceptie. Autorul, fin cunoscator al artelor si istoriei secolului al XIX-lea, a realizat o lucrare inedita despre dezvoltarea artelor plastice românesti in epoca implinirii marilor deziderate nationale, a emanciparii si europenizarii societatii din Principate.
Ilustratia volumului, opulenta si excelent aleasa, se imbina in mod fericit cu textul cursiv, savuros prin citarea unor surse literare ale epocii, bogat in informatii, viu si indemnând la meditatie conform dictonului latin: "Deschide cartea si citeste ce au gândit altii, inchide cartea si gândeste tu insuti!". [...] Umpland un gol de cunoastere despre inceputurile miscarii artistice organizate si a comertului cu arta din Romania, cartea se adreseaza, deopotriva, specialistilor, studentilor, colectionarilor, sau simplilor cititori, amatori de o lectura savuroasa si de o incursiune documentata, plina de farmec, in istoria artelor plastice si a societatii din perioada formarii Romaniei moderne." (Raluca Bratu)

Observatorul Cultural nr. 461, februarie 2009
"Cunoscutul cercetator al secolului al XIX-lea Adrian-Silvan Ionescu, poate singurul bucurestean de azi cu joben, favoriti si pince-nez, a dat de curand la lumina tiparului o noua carte despre veacul prodigiozitatii creatoare: Miscarea artistica oficiala in Romania secolului al XIX-lea. Volumul este bogat ilustrat si documentat. Autorul ne initiaza intr-o lume prea putin cunoscuta, dar pe care el o retraieste cu interes si ne-o face palpabila. Ca si cand ar fi contemporanul lui Aman si Mirea, al lui Szathmari, Storck si Valbudea, Silvan ne reveleaza inceputul miscarii artistice intr-o tara aflata in plin proces de organizare si modernizare. [...]" (Aurelia Mocanu)09 Iun 2008

Arta Stil Costum


Ziarul Financiar, 6 iunie 2008
Arta costumului
Intr-o vreme cand predominau albumele si studiile despre portul popular romanesc - spectaculos si admirabil, dar nu unicul in aceasta tara in care exista, de secole, o societate urbana bine inchegata, ce dezvoltase reguli comportamentale si costumiare de care se tinea, cu strictete, seama - Adina Nanu a avut curajul sa afirme, cu dovezi irecuzabile, importanta acestei societati urbane in dezvoltarea culturii si civilizatiei locale. Pe atunci, la noi, nu se auzise inca de istoria mentalitatilor decat in cercul restrans al specialistilor, dar Adina Nanu destelenea calea celor de mai tarziu printr-o istorie universala a modei si costumului. In unele privinte, demersul ei era empiric, dar stabilea cateva traiecte utile in domeniu. Ideea majora a volumului era elocvent subliniata: costumul este arta. 

La un interval de 32 de ani, cartea Adinei Nanu este reeditata acum de Noi Media Print, in conditii grafice de exceptie si cu ilustratia majoritar in culori. Este regretabil ca noua editie nu a beneficiat de o prefata si nici macar de precizarea, pe foaia de titlu, ca este vorba de "Editia a II-a, revazuta si mult adaugita", asa cum se proceda altadata. 
Cercetarea anterioara se oprea la anii '70 ai secolului XX, in vreme ce actuala editie merge pana la zi si reproduce piese din colectiile lansate de marii creatori Yves Saint Laurent, Kenzo, Calvin Klein, Pierre Cardin, Paco Rabanne, Nina Ricci, John Galliano, Jean Paul Gaultier. Aici trebuie atrasa atentia si asupra unor imagini cu staruri din film sau din muzica usoara care in anii '80 nu ar fi putut fi reproduse intr-o carte "serioasa": asa apar, mai mult sau mai putin dezbracate, Mae West, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Humphrey Bogart, The Beatles, Madonna, Sharon Stone. Dar sunt prezenti si conducatori de stat, care nu si-ar fi putut gasi locul intr-un volum din anii '60-'80 decat, eventual, in lucrari de politica, si aceasta cu aprobari speciale. Astfel, pentru a ilustra fastul incoronarilor, sunt inserate portretele Reginei Maria a Romaniei si acela al Reginei Elisabeta II a Marii Britanii, iar pentru anii de razboi, uniformele militare purtate de Adolf Hitler sau de maresalii sovietici; nu sunt eludati nici greii ani ai "epocii de aur" reprezentati chiar de promotorii lor, cuplul Elena si Nicolae Ceausescu.
Posesoare a unui bogat "muzeu imaginar", autoarea subsumeaza fiecare etapa din istoria costumului cate unui mare curent artistic dominant in epoca. In acest fel, ea evidentiaza faptul ca istoria artei poate deveni, la o cercetare atenta, istoria costumului. Pentru a fi intelese cat mai bine fiecare dintre modele lumii pe care le comenteaza alaturi de bogata iconografie oferita de istoria artei universale, Adina Nanu insereaza si propriile schite, care expun, sintetic, silueta fiecarei regiuni si a fiecarei epoci, incadrata in forme geometrice. Aceasta impletire a teoriei cu practica face din lucrarea Adinei Nanu o opera vie, in care cititorul gaseste trimiteri la obiecte concrete, ce pot fi oricand cercetate cu de-amanuntul, atinse si intoarse pe toate fetele pentru a se convinge de veridicitatea afirmatiilor. 
Colectia personala de costume a constituit un material de studiu de prima mana. Cercetand croiul, textura, stilul fiecarui vesmant, autoarea a putut trage concluzii ce i-au fost utile la redactarea cartii. 
Volumul de fata este, fara indoiala, cartea vietii autoarei. Schimband registrul si pastrand proportiile, am putea-o asemui cu Firele de iarba ale lui Walt Whitman, mereu adaugita si slefuita pana la pefectiune, chiar daca nu a ajuns, inca, la cele noua editii ale poetului american. "Arta, stilul si costumul" sunt "firele de iarba" ale Adinei Nanu. (Adrian-Silvan Ionescu)
24 Mar 2007

Romania Vazuta din Avion


Adevarul, 24 martie 2007
"Orice fotograf profesionist cauta noi formule de abordare a imaginii. Stefan Petrescu a inchiriat un avion si a survolat cateva dintre cele mai interesante locuri ale tarii. Albumul rezultat a aparut sub egida Noi Media Print si se intituleaza "Romania vazuta din avion". Textul ii apartine Arh. Augustin Ioan - unul dintre putinii profesionisti ai arhitecturii sacre de la noi. Anumite monumente sau locuri pe care le cunosti de o viata isi gasesc astfel noi valente …" (Marius Vasileanu)

Descopera, martie 2005
"Iata ca Romania poate fi privita de sus nu doar de catre politicieni, ci si de artisti. Si asta in cel mai bun sens al cuvantului. Romania vazuta din avion de Stefan Petrescu este un album de aleasa tinuta tipografica, reunind, dupa modelul adus la perfectiune de catre fotograful francez Yann Arthus Bertrand, imagini ale Pamantului vazute din cer..."07 Mar 2007

Manastiri si Biserici din Romania


Casa si Gradina, martie 2007
"Avem biserici superbe! Manastiri ci Biserici din Romania este o colectie de 3 albume si un CD ce iti dezvaluie frumusetea arhitecturala si estetica picturilor ortodoxe romanesti. Cele trei albume cuprind toate zonele din tara si va explica pe larg cum a fost ctitorita fiecare biserica importanta in parte aducand o multitudine de poze ca si exemple..."

Adevarul, 22 iunie 2005
"Pana nu demult editarea unor albume de arta romaneasca lasa de dorit, tipografiile si materialele foto erau de slaba calitate, in cea mai mare parte. In ultima vreme apropierea de standardele internationale este fara echivoc - este cazul si Ed. NOI Media Print care are deja mai multe albume ce ii fac onoare. Seria "Manastiri si biserici din Romania" are drept focalizare de aceasta data zona Munteniei si Olteniei. Beneficiind de o prefata semnata de Pr. Iustin Marchis, autorii proiectului (Arpad Harangozo si Ovidiu Morar) au avut inspiratia de a aduna un colectiv de profesionisti, dar si splendide imagini foto precum cele semnate Dan Ioan Dinescu, Stefan Petrescu si Mircea Savu ..." (Marius Vasileanu)

PRO-TV - Emisiunea: Omul care aduce cartea, Saptamana 21 - 25 noiembrie 2005
Monastères et eglises de Roumanie: Munténie et Olténie, Editura NOI Media Print23 Feb 2007

Horia Bernea


Ziua, 23 februarie 2007
Horia Bernea inedit - in album si-n expozitie
"Editura Noi Media Print a editat, cu sprijinul ING Bank Romania, un admirabil album dedicat lui Horia Bernea, a carui lansare a fost insotita, miercuri seara, de un vernisaj cu lucari inedite (unele se regasesc reproduse si in catalog) panotate pe simezele Noi Art Cafe (P-ta Alba Iulia, 7). (...) Discreta si rafinata, expozitia il "prinde" atat pe privitorul avizat, cat si pe novice, fara a brusca, cu eleganta..."(L.D.)

PRO-TV - Emisiunea: Omul care aduce cartea, Saptamana 12 - 16 februarie 2007
Horia Bernea. 1938 – 2000, Coordonator Mihai Oroveanu, NOI Media Print - Cartea sãptãmaniiPagina 2 din 5

Cos de cumparaturi

Afisare lista
Lista este goala

Logare utilizator


Selector moneda

Filtru autori

Ultimele adaugari

49.00 LEI

89.00 LEI

45.00 LEI

visamastercard

Contact

adresa-icon Noi Media Print SA
Strada Tokyo nr.1
011765 Bucuresti, Sector 1
Romania
+40(21)222-0734
+40(21)222-0776
+40(21)222-0786 
email-icon office [at] nmp.ro
vanzari [at] nmp.ro